dinsdag 22 maart 2011

Berwonersplatform : containerpark

Containerpark druk? Dan moet je maar eens op maandag gaan, geen mens te zien ('t is een graptje, hé).
Niettegenstaande het 'containerpark' niet op de agenda van het Bewonersplatform stond, kwamen er toch reacties van de bewoners.

Het container- park is, tot heden, een chaos. Dat het betalend wordt, is voor velen al erg, maar dat je per soort afval opnieuw je kaart moet gebruiken en je opnieuw de ganse toer door het park moet maken werkt de mensen op de heupen.
Er kwam ook een tip van een inwoner : Zoals het nu werkt heeft de bewoner, die gras rond zijn eigendom afrijdt, dat eigendom is van de stad, recht op extra groene kilo's op zijn kaart. Je moet zelf het initiatief nemen en contact opnemen met de stadsdiensten, zij komen de m² dan opmeten ten einde je kilo's toe te voegen. Minder dan 20 m² gras? Je mag 50 kg extra naar de container brengen. meer dan 20 m²? Je mag 100 kg extra binnen brengen per jaar.
Meer info of het aanvraagformulier vragen kan bij Martine Michiels (058.335553) of via milieudienst@veurne.be Maar inwoners van onze Voorstad kunnen het formulier ook krijgen bij ondergetekende in de Edmond Ronselaan 13.
Morgen heb ik hier een gouden tip!

Geen opmerkingen: